30 januari 2013

Topp 7 smoothie och basiskbildande mat


Det står en del om basiskbildande mat och recept i denna blogg. Men alla recepten här är inte mer speciella än att det är god och sund mat för alla. Man måste ju inte använda det som jag skriver i mina recept, men jag hoppas det kan ge inspiration. Om du tål all mat så sätter du din egen touch på recepten. Men för mig som inte tål allt har funnit ut av att basisk kost ligger närmast till det som fungerar för mig.

Men även om jag då säger att jag har en basisk kost så är inte det som är det viktigaste. Det viktigaste är att jag undviker det som jag inte mår bra av. Det är väl det som är viktigaste för alla.

Jag håller ett 75-80 % basiskt kost och det är flera livsmedel jag undviker. Många livsmedel har jag ersatt med annat, andra matvaror undviker jag helt. Jag har sammanställt en del om basisk kost om du är nyfiken, som du hittar under Basisk mat.

Topp 7 av basiskbildande livsmedel  är spenat, grönkål, broccoli, gurka, selleri, avokado och paprika. Vad passar då bättre än att göra en Topp 7 smoothie?

Topp 7 Smoothie är otroligt gott – ger dig en super dos av basiskbildande grönsaker. Super dryck efter träning eller varför inte starta dagen med en rejäl dos energi. Den håller dig gående i flera timmar.

Egentligen kan man bara ta lite av varje och på så vis göra sin grönsakssmoothie. Men jag vet att många gärna vill ha mer noga recept, så nu har jag vägt allt. Detta har jag till 1 glas Topp 7 smoothieIngredienser:

ca 20 g färsk spenat
ca 20 g grönkål
ca 20 g broccoli
¼ gurka /agurk
ca 20 g selleri
½ avokado
ca 20 g röd paprika
¼ klyfta vitlök
1 tsk linfröolja
Saften av en halv citron
Himalyasalt
ca 2 dl vatten

Gör så här:
Allt ska blandas i en blender. Jag börjar med citronsaft, avokado, linfröolja, gurka och 1 dl vatten. Jag fyller på med de andra grönsakerna och till sist vatten tills jag har den konsistensen jag gillar. Jag brukar hacka upp grönsakerna i mindre bitar. Men har du en riktig kraftig blender så behöver du inte det. Vill man ha den tunnare, ta mer vatten. Tar du isbitar så får du en välkyld dryck.
Smaka av med lite himalayasalt.

Sen är det bara att njuta.
/

Missa inte nya inlägg och recept. Fölg min blogg och få nya inlägg på mail genom att skriva din e-post i fältet under:


Delivered by FeedBurner
Print Friendly and PDFPrint Friendly

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för ditt besök. Jag hoppas du gillar mitt inlägg/recept. Kanske du hittar fler recept här som intresserar dig.

Har du frågor eller bara vill lämna en kommentar så vill det glädja mig oerhört mycket - mer än du anar....

I perioder är jag tyvärr inte lika aktiv i bloggen längre på grund av min nya livssituation. Men det betyder inte att bloggen är nedlagd. Det är bättre med få bra inlägg än många utan mening :o) / Kicki

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...