29 januari 2013

Tomat & chilisoppa på en kall dag


Jag blir så trött på vädret!

Ena dagen plusgrader och andra dagen fryser jag rumpan av mig. För att inte prata om hur det känns i lederna. Fuktigt ena dagen och bitande frost nästa dag. I dag blev det till att kura ihop sig hemma, elda i öppna spisen och laga en varm god soppa.

Jag var inte helt säker på vad jag ville ha, men ände upp med denna soppa som jag kommer att göra många gånger i framtiden. Helt nytt recept som blev väldigt lyckat. Härlig tomatsmak med en touch av chili utan att den blir stark. Till soppan åt jag tortillachips. Jag ska lägga in recept på både tortillabröd och tortillachips efter denna.För 2 personer


Ingredienser:
½ gul lök
1 stor färsk röd chili
1 klyfta vitlök
2 tomater
½ röd paprika
2 dl grönsaksbuljong (recept på egen grönsaksbuljong här)
2 dl tomat från konserv / boks
5 dl vatten
3 msk tomat puré
1 ½ handfull färsk basilika
ca 100 g kokta stora vita bönor
Lite purjolök (ca 20 g)
Rapsolja
Himalayasalt
Grovmalen eller stött svartpeppar

Gör så här:
Hacka den gul lök, vitlök och chili. Det behöver inte vara finhackat Stek i lite rapsolja till löken blir genomsiktig, men passa på att det inte blir bränt. Häll i grönsaksbuljong, tomat på box, vatten, tomater, paprika, tomater och en handfull av basilikan (resten ska tillsättas i slutet) . Låt soppan småputtra ca 30 minuter.

Ta av grytan från spisen. Kör med en stavmixer tills du har en jämn soppa. Smaka av med salt och peppar . Finstrimla purjolöken och lägg i grytan tillsamman med de vita bönorna. Småputtra 5 min. Lägg i resten av basilikan finhackad. Soppan är klar.


Missa inte nya inlägg och recept. Fölg min blogg och få nya inlägg på mail genom att skriva din e-post i fältet under:


Delivered by FeedBurner
Print Friendly and PDFPrint Friendly

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för ditt besök. Jag hoppas du gillar mitt inlägg/recept. Kanske du hittar fler recept här som intresserar dig.

Har du frågor eller bara vill lämna en kommentar så vill det glädja mig oerhört mycket - mer än du anar....

I perioder är jag tyvärr inte lika aktiv i bloggen längre på grund av min nya livssituation. Men det betyder inte att bloggen är nedlagd. Det är bättre med få bra inlägg än många utan mening :o) / Kicki

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...