31 januari 2013

Pannkakor med dinkelPannkakor passar bra både till vardag och till fest tycker jag. Jag läste på en matblogg i dag där diskussionen gick i om man kunde äta pankakor till middag eller om det räknades som efterrätt. Jag har aldrig tänkt på att man måste välja. Jag tycker det fungerar bra vilket som.

Förr kunde jag gärna äta pannkakor med sylt till middag. Men nu tänker jag lite annorlunda eftersom jag är mer noggrann med vad jag stoppar i mig. Men det är fortfarande gott att frossa i pannkakor, men nu har jag egna rårörda bär till. Inte så ofta, men i alla fall. Detta recept som jag har gjort här passar också att använda till crêpes. Då gör jag bara pannkakorna lite tunnare.

I dag blev det pannkakor till lunch, med hallon och amerikanska blåbär. Mums!


Ingredienser:
2 ägg - jag använder KRAV-märkt
4 dl mjölk - jag använder Oatly havremjölk
3 dl siktat dinkelmjöl
3 msk rapsolja
1 krm salt - jag använder himalayasalt

Gör så här:
Vispa äggen pösiga. Vispa i mjölken, därefter mjölet och till slut olja och salt. Låt blandningen stå 15 min så att mjölet får dra till sig vätskan. Om du tycker smeten är för tjock så kan du späda med lite mer havremjölk.

Stek pannkakorna gyllenbruna i någon typ av non-stick stekpanna. Du behöver inte tillsätta mer fett.
Sen är det bara att njuta av nystekta pannkakor.

Bon apetit!


Missa inte nya inlägg och recept. Fölg min blogg och få nya inlägg på mail genom att skriva din e-post i fältet under:


Delivered by FeedBurner

Print Friendly and PDFPrint Friendly

2 kommentarer:

  1. Låter gott.. jag gjorde på kokosmjölk vid ett tillfälle. Blev helt perfekt.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, kokosmjölk och också nötmjölk ger bra och goda pannkakor. Kul att du provar dig fram Solveig :o) /Kicki

      Radera

Tack för ditt besök. Jag hoppas du gillar mitt inlägg/recept. Kanske du hittar fler recept här som intresserar dig.

Har du frågor eller bara vill lämna en kommentar så vill det glädja mig oerhört mycket - mer än du anar....

I perioder är jag tyvärr inte lika aktiv i bloggen längre på grund av min nya livssituation. Men det betyder inte att bloggen är nedlagd. Det är bättre med få bra inlägg än många utan mening :o) / Kicki

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...