6 februari 2013

Ärtdipp


 
Några dagar går det fort i svängarna och man inte har tid att laga mat. Såna dagar förbereder jag dagen innan med att göra tortilla och hacka upp grönsaker och gör färdigt en sås eller två. Då blir det enkelt att servera wraps och alla kan ta det man vill. 

I dag är det en sådan dag. Tortillan blev stekt i går. Och här är ännu en god sås att använda till wraps. Denna gång med gröna ärtor. Ärtor tycker jag ser lite tråkiga ut när de ligger där i en hög på tallriken. Jag tycker inte heller att det smakar så väldigt mycket när man äter dem naturella. Men de är ju så nyttiga. Denna ärtdipp är frisk i smaken med en ”touch” av mynta. Passar bra till sallader, wraps och som tillbehör till det mesta på middagstallriken. Här kan du gärna använda frysta ärtor.Ingredienser:
2 dl kokta gröna ärtor
¼ gurka/agurk
½ avokado – medel storlek
1 klyfta vitlök
Citronsaft från en ½ citron/sitronsaft
Limesaft från ½ lime
Färsk mynta – nästan en handfull
Himalyasalt

Gör så här:
Jag mixar med allt utom salt med stavmixer men du kan också köra allt i en blender. Smaka av med salt. Blir den för tjock kan du tillsätta lite vatten.Missa inte nya inlägg och recept. Fölg min blogg och få nya inlägg på mail genom att skriva din e-post i fältet under:


Delivered by FeedBurner
Print Friendly and PDFPrint Friendly

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för ditt besök. Jag hoppas du gillar mitt inlägg/recept. Kanske du hittar fler recept här som intresserar dig.

Har du frågor eller bara vill lämna en kommentar så vill det glädja mig oerhört mycket - mer än du anar....

I perioder är jag tyvärr inte lika aktiv i bloggen längre på grund av min nya livssituation. Men det betyder inte att bloggen är nedlagd. Det är bättre med få bra inlägg än många utan mening :o) / Kicki

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...